Ardesia Grigio Volledige grootte weergeven

Ardesia

Bezig met een nieuwe inrichting in uw tuin en wilt u er vele jaren van kunnen genieten zonder dat de kleur vervaagd of er krassen op komen? Denk dan aan keramische tegels. Keramische tegels zijn kleurvast, krasvast, slijtvast en vorstbestendig. Door de grote maten een zeer geliefde tegel. 

Voor meer informatie of een offerte bel 0492-344 492 of stuur een mail naar info@goedbestaten.nl

Meer details

Haal de keramische tegel naar buiten. De keramische tegel is er al een tijdje maar werd alleen nog maar voor binnen gebruikt. Haal nu de keramische tegel naar buiten, doordat de keramische tegels nu dikker zijn ±20mm is de keramische tegel nu ook buiten te gebruikten. Laat uw binnenvloer doorlopen naar buiten en maak er een mooi en groot geheel van.  

De keramische tegel is makkelijk te verwerken. De keramische tegels zijn maatvast en niet te zwaar. Door zijn maatvastheid krijgt u een strakke afwerking. Keramische tegels legt u met een voeg. Houdt de voeg overal gelijk en werk het af met voegmortel, zo krijgt u een mooie en strakke afwerking.

De keramische tegel heeft door zijn hardheid, door het bakken van de tegels, een zeer lage wateropname. Hierdoor is de kans op mos en algengroei heel klein. Uw tegels slaan niet groen uit, zo kunt u lang van uw tegels genieten.

De keramische tegels zijn zeer stroef, dat wil zeggen dat zelf als er water op ligt de tegel niet glad aanvoelt. De keramische tegel is daardoor uitermate geschikt voor langs bijvoorbeeld uw zwembad.

Verwerking:

Zorg voor een draagkrachtige ondergrond. Een draagkrachtige ondergrond zorgt ervoor dat de tegels op zijn plaats blijven en niet verzakken of beschadigen.

Opbouw van een draagkrachtige ondergrond, zorg voor een goed water doorlatende ondergrond zoals bv. gebroken puin (aftrillen) met daarop gestabiliseerd zand ±5cm. Dit zorgt voor een snelle afvoer van water. Dit is heel belangrijk voor het opvriezen van de tegel. Smeer hechtmiddel aan de onderkant van de keramische tegel, de tegel hecht zich aan de ondergrond, waardoor de tegel vast ligt. Klop de keramische tegel aan met een rubberen hamer. Werk nu rij voor rij af. Gebruik afstandhouders tussen de tegels om ervoor te zorgen dat u overal een even grote voeg realiseert ±5mm. Liggen alle tegels erin, wacht een dag met invoegen, zodat de tegels de tijd krijgen om te kunnen hechten aan de ondergrond. Doet u dit niet en loopt u over de tegels heeft u kans dat de tegels schuin komen te liggen.

Na een dag wachten kunt u invoegen met voegmortel. Houdt de tegel goed nat tijdens het invoegen.