Gebakken Klinker Keiformaat Volledige grootte weergeven

Gebakken Klinker Keiformaat

Op zoek naar landelijke, originele en nostalgische bestrating, dan zijn deze gebruikte gebakken klinkers wat u zoekt. Ze zijn scherp geprijst en erg geliefd. Doordat ze mozaiek gelegd worden heeft deze klinker een authentieke uitstraling. De gebakken klinker is een kleurvaste klinker. 

Voor meer informatie of een offerte bel 0492-344 492 of stuur een mail naar info@goedbestaten.nl

Meer details

Deze gebakken klinker (keien) zijn van klei gemaakt en zijn gebakken in een vormbak. Dat wil zeggen dat de klei in een bepaalde vorm word gelegd en dan word afgebakken. Dit is in Nederland de meest voorkomende manier van produceren. De klei is uit rivieren en/of zeeën gehaald en vaak afkomstig uit Nederland en België. De nieuwe gebakken stenen worden ook vaak getrommeld waardoor ze ouder lijken.

De gebakken straatstenen zijn geschikt voor de wegenbouw, maar ook zeer zeker voor particulieren als oprit of terras.

U moet er aan denken dat de gebakken klinkers wel gevoegd moeten worden. Dit is erg belangrijk, zodat de gebakken klinkers goed blijven liggen.

Straatzand : Ook wel geel zand genoemd is de voordeligste oplossing.  U moet er wel aan denken dat er in straatzand snel onkruid kan groeien.

Brekerzand: In brekerzand zit klei verwerkt, waardoor er minder snel onkruid in groeit. Dit is een veel voorkomende manier om uw stenen een mooie vaste ligging te geven.

Voegmortel: Wanneer u geen last meer wilt hebben van onkruid dan kunt u het beste kiezen voor voegmortel. Dit is niet de goedkoopste oplossing, maar u heeft dan geen onkruid meer. Na de uitharding van ca. 24 uur kunnen mieren geen nesten meer maken.

Voor de stabilisatie van de ondergrond word geadviseerd om korrelmix of gebroken puin te gebruiken. Dit word meestal gebruikt bij opritten en/of wegenbouw. Over het algemeen praat je dan over een laag van ca. 15 a 20 cm. De prijzen van korrelmix of  gebroken puin  zijn altijd op aanvraag.

Voor het afleveren van materialen berekenen wij bijna altijd transportkosten.

  • Aftrillen - Ja
  • Ecologisch & duurzaam - Ja
  • Leggen met voeg - Ja
  • geschikt voor oprit - Ja
  • Onderhoudsvriendelijk - Ja
  • Vorstbestendig - Ja