grijs Volledige grootte weergeven

H-profielstenen KOMO

Een H profielsteen is een H motief betonstraatsteen. Doordat de H profielstenen in elkaar haken een zeer sterk verband dat geschikt is voor zwaar verkeer.

Voor meer informatie of een offerte bel 0492-344 492 of stuur een mail naar info@goedbestaten.nl

Meer details

H profielstenen zijn gemaakt van een mix van grind, cement en zand. De H profielstenen zijn geschikt voor zwaar verkeer. Door het verband uitermate sterk. De H profielstenen haken in elkaar waardoor ze geen kant meer op kunnen. De H profielstenen zijn 8cm dik en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Sommige kleuren alleen op aanvraag. Doordat de H profielstenen 8cm dik zijn, zijn ze geschikt voor zwaar verkeer. De H profielstenen kunnen worden geleverd als machinaal pakketten, wat tegenwoordig volgens de ARBO noodzakelijk is.  H profielen zijn machinaal makkelijker en sneller te verwerken.

Gebruik de hulpstukken zoals halve H profielstenen en begin/eindstukken zodat u niet alles hoeft te zagen. Met de hulpstukken krijgt u een strak afgewerkt geheel.

De H profielen zijn verkrijgbaar met en zonder facet randje. Een facetrandje ook wel vellingrandje genoemd. Een facetrand is een schuine kant aan de steen. Het zorgt ervoor dat de steen de onderlinge spanning aan kan. H profielen met een facetrand mag je aftrillen. H profielen zonder facetrand niet aftrillen.  Ga je H profielen zonder facetrand toch aftrillen heeft u kans dat er stukken afbreken.