Bestrating

Er zijn 50 producten

Bestrating wordt onder andere toegepast in wegenbouw, terrassen, tuinpaden en opritten. Bestrating is in diverse kleu...

Meer

Subcategorieën

 • Sierbestrating

  Sierbestrating geeft een verfraaiing in uw tuin, oprit of oprijlaan. De sierbestrating is in allerlei maten verkrijgbaar. De kleine maat sierbestrating is gemakkelijk in een cirkel of met rondingen in uw pad of tuin te maken. In vergelijking met andere bestrating is sierbestrating makkelijker te verwerken in uw tuin. Uiteraard is er ook gebruikte sierbestrating verkrijgbaar, kijk daarvoor bij Gebruikt.  

 • Betonklinkers

  Betonklinkers, of betonstraatsteen of BSS, is een mix van grind, cement en zand. Beton Klinkers zijn in  verschillende diktes te krijgen. Door de lange levensduur zin betonstraatstenen al jaren in omloop. Ook is de Betonklinker te krijgen in verschillende kleuren, maten en is op verschillende manieren te verwerken. Betonklinkers zijn leverbaar in machinaal pakketten, wat tegenwoordig volgens de ARBO noodzakelijk is. De Betonklinker is te gebruiken voor vrijwel elke oprit, terras of stoep. Ook is deze betonstraatsteen bestemd voor zwaar verkeer. Vaak krijgt de Betonklinker na 20-30 jaar een 2e leven omdat deze hergebruikt wordt. De betonstraatstenen kunnen in verschillende verbanden gelegd worden.

  Maten Betonklinker

  Keiformaat:
  Formaat van deze steen is 210x105mm. Leverbaar in verschillende diktes, 60 of 80mm. Het formaat kan per leverancier verschillen maar is in verhouding altijd 2:1.

  Dikformaat:
  Formaat van deze steen is 210x70mm. Is leverbaar in verschillende diktes, 60 of 80mm. Het formaat kan per leverancier verschillen maar is in verhouding altijd 3:1.

  Waalformaat:
  Formaat van deze steen is 200x50mm. Is leverbaar in verschillende diktes, 60 of 8omm. Het formaat kan per leverancier verschillen maar is in verhouding altijd 4:1. 

 • Gebakken Klinkers

  Gebakken Klinker, of Straatbaksteen, is gemaakt van klei of leem. Het klei of leem wordt vaak uit rivieren en/of zee gehaald. Vaak afkomstig uit Nederland en België. Door de hardheid van het bakken heeft de Gebakken Klinker een lage wateropname, waardoor deze niet snel een groene uitslag krijgt. De Gebakken Klinker komt al honderden jaren voor, vanaf de middeleeuwen. Je hebt verschillende soorten straatbaksteen, strengpers, vormbak, bezand of onbezand. In Nederland is vormbak het meest voorkomende, dan wordt de klei in een bepaalde vorm gelegd. Bij de strengpers wordt de klei in een lange streng gesneden. De bezande steen ligt in een bedje met zand. Ook wordt er een afstandhouder geplaatst om bij aftrillen beschadigingen te voorkomen. De Gebakken Klinkers worden nog ooit getrommeld om ze ouder te laten lijken. De straatbaksteen kunnen gebruikt worden in de wegenbouw, particulier als oprit of terras. Een straatbaksteen heeft een lange levensduur, hoe ouder ze worden hoe mooier. De straatbakstenen kunnen in verschillende verbanden gelegd worden. Bij de verwerking van de straatbakstenen wordt geadviseerd een specialist het te laten leggen. In verband met de kleine maatverschillen in de stenen.

  Keiformaat:
  Formaat van deze steen is 200x100mm. Is leverbaar in verschillende diktes, 60  of 80mm. Het formaat kan per leverancier verschillen maar is in verhouding altijd 2:1.

  Dikformaat:
  Formaat van deze steen is 210x70mm. Is leverbaar in verschillende diktes, 60 of 80mm. Het formaat kan per leverancier verschillen maar is in verhouding altijd 3:1.

  Waalformaat:
  Formaat van deze steen is 200x50mm. Is leverbaar in verschillende diktes, 60 of 80mm. Het formaat kan per leverancier verschillen maar is in verhouding altijd 4:1.

  Rijnformaat:
  Formaat van deze steen is 180x87x46mm.

  Ijselformaat:
  Formaat van deze steen is 160x78x41mm. 

 • Trottoirbanden

  Trottoirbanden (of kantopsluiting) worden gebruikt voor opsluiting langs bestrating en/of tegelbestrating

 • Betonplaten

  Onze betonplaten, ook wel Stelconplaten, zijn uitermate geschikt voor tijdelijke of definitieve verharding van bijvoorbeeld noodbestrating, kavelpaden, silo’s, containervelden of rijweg. Ook de beton / Stelconplaten hebben altijd nog een restwaarde. Daarnaast hebben wij in ons assortiment gebruikte beton / Stelconplaten. Het is bij goedbestraten.nl ook mogelijk om beton / Stelconplaten te kopen met terugkoop, c.q. huren. 

 • Kinderkoppen

  Kinderkoppen, of natuursteenkei, geven uw straatwerk een authentieke uitstraling. Vroeger maakte men de hoofdwegen van kinderkoppen. Toen werden de kinderkoppen, natuursteenkeien handmatig gehakt uit de bergen. De kinderkoppen hebben een historische waarde en kwam al voor in de middeleeuwen. Kinderkoppen hebben altijd een restwaarde, ze zijn onverwoestbaar. Onze kinderkoppen zijn te verkrijgen in diverse kleuren en maten. Nieuwe kinderkoppen worden vrijwel altijd geïmporteerd. 

 • Zand

  Zand is er in twee verschillende soorten; straatzand en ophoogzand. Ophoogzand is voor een dikker pakket zand te verwerken. Straatzand is voor de bovenste 5cm straatlaag. U kunt straatzand ook gebruiken om in te voegen, dit is een zuiverder soort zand.

 • Koperslakkeien

  Koperslakkeien dateren uit de 2e Wereldoorlog. Tegenwoordig worden Koperslakkeien vaak gebruikt als bijvoorbeeld randafwerking van een bestrating of een pad in de tuin. Daarnaast worden koperslakkeien vaak gebruikt om aan te geven waar parkeervakken zijn. De Koperslakkei is robuust en kleurvast. Het geeft een sfeervol uiterlijk in de tuin. Koperslakkeien worden niet meer nieuw gemaakt. Ze worden dus uitsluitend gebruikt geleverd.